A Williams rámegy a Ferrarira

2015/06/11. - írta: dualblazee

A Williams több újítást is bevet a következő versenyhétvégén, ezek segítségével pedig még közelebb kerülhet a Ferrarihoz, avagy adott esetbe le is hagyhatja a vörösöket, éppen ezért az Osztrák Nagydíj rendkívül fontos lesz a csapat számára – jelentette ki Felipe Massa.

f1-canadian-gp-2015-valtteri-bottas-williams-fw37.jpg

Miközben a Ferrari nem tudta kihozni a maximumot motorfejlesztéseiből, a Williams megszerezte idei első dobogós helyezését, Valtteri Bottas ugyanis harmadikként ért célba a Kanadai Nagydíjon. A csapat természetesen szeretné megtartani ezt a lendületet, főleg annak fényében, hogy komoly fejlesztésekkel készül a jövő héten rendezendő osztrák futamra. Az egylet brazil pilótája szerint a futam sorsfordító lehet, a Williamsnek meg kell ragadnia a kínálkozó lehetőséget.

„Láttuk, hogy [a Ferrari] új motorfejlesztéseket hozott, a [köztünk lévő] különbség azonban hasonló volt, ez pedig jól mutatja, hogy még mindig harcban lehetünk” – mondta a korábbi világbajnoki ezüstérmes a motorsport.com munkatársának. „A következő versenyen új fejlesztéseket kapunk, szóval én bízom abban, hogy még közelebb kerülhetünk hozzájuk” – teszi hozzá Massa, aki 2014-ben rajtelsőséget szerzett az osztrák versenypályán megszakítva ezzel a Mercedes menetelését.

f1-canadian-gp-2015-felipe-massa-williams-fw37-and-fernando-alonso-mclaren-mp4-30-battle-f.jpg

A fejlesztések természetesen a karosszériával és az autó aerodinamikájával kapcsolatosak, motorpartnerük ugyanis még egyetlenegy módosító pontot sem használt fel a télről maradtak közül; azt, hogy erre mikor kerül sor, egyelőre Massa sem tudta megmondani. „Nem tudom, a Mercedes mikor fejleszt az erőforrásokon, de ha megkapjuk az újításokat, akkor ezen a területen is erősebbek leszünk. Úgy érzem, minden a megfelelő irányba halad. Az osztrák pálya fekszik az autónknak, a futam pedig nagyon fontos lesz, hiszen még több nyomást helyezhetünk a Ferrarira!” – magyarázza.

A Williams vezetői már korábban eldöntötték, hogy a szóban forgó fejlesztési csomagot Ausztriában vetik be, és nem a szezon első európai versenyén (Spanyolországban), melyre több ellenfél is komoly módosításokkal készült. „Úgy gondolom, ez lesz a legnagyobb frissítés, amit ebben a szezonban kapni fogunk” – mondja a brazil pilóta a jövő héten érkező újítások kapcsán.

Forrás: motorsport.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dualsport.blog.hu/api/trackback/id/tr197534132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása