Egy korszak zárul le a Barcánál

2015/05/22. - írta: dualblazee

Xavi, a 35 éves katalán középpályás megerősítette, hogy kétéves szerződést kötött a katari al-Szaddal. Korábban, Xavi válogatott csapattársa, a Real Madrid klasszisa Raul is ennél a klubnál kötelezte el magát levezetésként.

116914.jpg

A búcsúzásnál a következőket nyilatkozta: "Játszani akartam még, képes vagyok a jó teljesítményre, még ha egy alacsonyabb színvonalú ligában is." Hozzátette, szeretne történelmet írni a katalán együttessel még a szezon végén. "Nem is kívánhattam volna jobb karriert" - jegyezte meg Xavi, aki tervei szerint egyszer majd vissza is tér szeretett klubjához.

A világ- és kétszeres Európa-bajnok Xavi háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját a katalán együttessel, a spanyol bajnokságban pedig - az idei sikert is beleszámítva - nyolc alkalommal végzett az élen. Eddig 23 trófeát nyert az együttessel, s még kettő elhódítására van lehetősége a Barcelonával, amely május 30-án az Athletic Bilbaóval találkozik a Spanyol Kupa fináléjában, míg június 6-án a Juventus ellen lép pályára a BL-döntőben.

A középpályás egyébként 133 mérkőzésen szerepelt a spanyol válogatottban, és kereken 100 alkalommal hagyta el győztesen a gyepet, négy vb-n és három Eb-n vett részt.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dualsport.blog.hu/api/trackback/id/tr97481410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.05.23. 10:33:34

Jó levezetés lesz neki. Gondolom nem gombokért írt alá két évet.
süti beállítások módosítása