Dárdai kettős élete

2015/04/23. - írta: lkrisz93

Tovább folytatódik Dárdai Pál megosztott figyelme.A német Hertha BSC vezetőedzője, egyben a Magyar Labdarúgó Válogatott szövetségi kapitánya mögött nehéz hetek/hónapok állnak.Míg a Bundesligában a kiesés elkerülése, a túlélés, addig az EB-selejtezőkön a továbbjutás kiharcolása a kitűzött célja aktuális csapatával.Az elvárások mindkét esetben nagyok.

 Amikor átvette a Hertha irányítását, a német kis csapat hajója az utolsó előtti helyen, reménytelenül sodródott a kiesési zónának becézett vad tengeren, egyenesen a Bundesliga 2 partjai felé.A hajó vezetősége ekkor döntéshelyzetbe került.Vagy folytatják útjukat Jos Luhukay-jal, Dárdai elődjével, vagy pedig egy fiatal, új impulzusokkal teli kapitányra bízzák életüket. Utólag elmondhatjuk, a legénység jól döntött, hiszen Dárdai kormányzásával a Hertha hajója kievickélt a vad hullámok közül és most már megnyugtató távolságra tartózkodik a kiesőhelyektől.

dardai_pal2.jpg

Németországban már nem is a kiesés elkerüléséről, hanem klubtörténelmi pillanatról beszélnek.A csapat ugyanis 7 meccse képtelen kikapni, ezt pedig Dárdai előtt mindössze három edző tudta elérni (a rekordot Falko Götz tartja 11 veretlenül megvívott bajnoki mérkőzéssel).

S hogy mit mond erről maga a kapitány? "Szép számok, melyek büszkeséggel töltenek el, ám túlzottan nem foglalkozom velük, mert a végén még balszerencsét hoznak".

A szerencsére pedig most talán még nagyobb szüksége lesz a csapatnak, hiszen a hétvégén a Bayern München ellen, a rettegett Allianz Arénában van jelenésük. Ott, ahol a Portói hajóslegények épp a héten futottak zátonyra.

Amikor pedig a válogatott miatt hazautazik, Dárdai hozza magával azt a mentalitást, ami Németországban ragadt rá és amely arrafelé oly jellemző.Odakint a kemény munkában hisznek, és abban, hogy a befektetett energia meghozza gyümölcsét, ez a szemlélet pedig őrá is átragadt az évek során.Dárdai egyébként is inkább tekinthető német edzőnek, mint magyarnak.Ott tanulta a szakmát, ott él családjával együtt hosszú évek óta, gyermekei már ott nőttek fel és vélhetően a jövőben is ott fognak letelepedni.Hozzáállása, valamint edzésmódszerei teljesen eltérnek az itthon megszokottaktól és az elején rengeteg kritikát is kapott.Sokan féltették, hogy beletörik a bicskája a válogatottba, ám az eredmények egyelőre őt igazolják.

A válogatott magabiztosan tanyázik a csoport 3. helyén, amit hogyha megtartana a selejtezők végéig, akkor 1997 óta először harcolna ki pótselejtezős szereplést egy nemzetközi tornán.A következő, Finnország elleni mérkőzés sorsdöntő lesz, erre egészen Június 13.-ig várni kell.

Mindenesetre Dárdai Pál egyelőre Pókembert megszégyenítően kezeli kettős életét.A Hertha BSC szurkolói és a magyar emberek pedig egymás vállába kapaszkodva ugyanazt mondhatják, amit egy jól kivitelezett felelésbe közbeszóló iskolai tanár a diákjának: "Folytassa, kérem..."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dualsport.blog.hu/api/trackback/id/tr677391818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása